DESPRE NOI

„Roșiile și oregano îl fac italian; vinul și tarhul îl fac francez. Crema acră o face rusească; lămâia și scorțișoara îl fac grecesc. Sosul de soia îl face chinezesc; usturoiul îl face bun. „

(Alice May Brock)

ISTORIA NOASTRĂ

O AFACERE DE FAMILIE

Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul alimentației publice, Gheorghe și Corina Ciocîrlan au administrat, de-a lungul timpului, peste cinci restaurante și două fast-food-uri în diferite orașe din România: București, Timișoara, Corabia.

ALOUETTE este restaurantul cu istoricul cel mai longeviv și apreciat. După 7 ani în inima capitalei, ALOUETTE s-a relocat, în 2020, pe malul Dâmboviței, la Asmita Gardens. Din bistro s-a schimbat în osteria și a integrat influențele gastronomiei mediteraneene într-un meniu divers și bogat.

Est. 2017

POVESTEA OULUI

Dacă nu ai observat până acum, deși este aproape imposibil, indentitatea vizuală a restaurantelor ALOUETTE este legată de omniprezența oului. Mai mult decât atât, în meniurile de mâncare, vei regăsi acest simbol în dreptul preparatelor care conțin… ou.

Dar te-ai întrebat vreodată de unde a pornit această idee?

În primii săi doi ani de activitate, restaurantul ALOUETTE (din Strada Bibescu Vodă) a trecut printr-un proces de rebranding intens, până când, în 2016, cu ajutorul agenției de advertising & graphic design KRAAL, a căpătat imaginea sub care se prezintă și astăzi. Ideea oului ca logo le-a aparținut celor de la agenție. La vreme respectivă, agenția a subliniat faptul că ideea oului nu s-a născut, ci era deja acolo, în chiar numele restaurantului: AlOUette…

Dar asta nu e totul. Povestea oului are semnificații mult mai profunde de-atât.

La o scurtă documentare despre simbolistica din spatele oului, am descoperit, în Tratatul de Istorie a Religiilor, scris de Mircea Eliade, mitul oului cosmogonic. Cu alte cuvinte, această carte ne-a oferit  prijelul de a afla că în multe civilizații preistorice, protoistorice și chiar contemporane (Polinezia, India, Indonezia, Letonia, Estonia, Finlanda, Oceania, Persia, Rusia, Suedia etc.) oul simbolizează „repetarea nașterii exemplare a cosmosului, imitarea cosmogoniei”. În plus, Eliade mai precizează că „oul confirmă și favorizează învierea, care, încă o dată, nu este o naștere, ci o întoarcere, o repetiție” și că „oul garantează posibilitatea de a se repeta actul primordial, creația adică”.

Așadar, povestea oului este una complexă, care ne poartă prin cele mai fascinante mitologii din  cultura universală, iar noi ne asumăm rolul de a-i conserva semnificațiile. ALOUETTE nu este doar un bistro sau o osterie, ci un loc în care creația și creativitatea sunt niște prezențe constante. Un spațiu care celebrează, în fiecare zi, același lucru: bucuria întâlnirii dintre oameni.

ALOUETTE CHEF 

UN SEF MIȘEL

Din noiembrie 2019, Michel Popa sau, cum ne place nouă să-l alintăm, Mișel, este executive chef (șef bucătar) la ALOUETTE. Născut în 1996, el este, totodată, și cel mai tânăr membru al întregii echipe.

Pasionat de la o vârstă fragedă de arta și cultura gastronomică, Mișel adoră să reinventeze rețete clasice din bucătăria internațională. Este mereu interesat ca preparatele de la ALOUETTE să întrunească două aspecte: gust excepțional și prezentare rafinată.

Tot timpul este la curent cu ce se întâmplă în lumea restaurantelor, atât în România, cât și în străinătate, dorind să inoveze cu fiecare ocazie. Iar unul dintre modelele sale este chef Massimo Bottura, patronul restaurantului cu 3 stele Michelin — Osteria Francescana — din Modena, Italia.

Spiritul tânăr al restaurantelor noastre, precum și consecvența gustului senzațional al preparatelor i se datorează lui chef Mișel.

CE NE PREOCUPĂ

Ne place ceea ce facem și promitem să avem mereu aceleași:

INGREDIENTE ALESE

Alegem cu grijă ce ingrediente punem în preparatele noastre. Facem piața zilnic și ne procupă alimentația sănătoasă.

PASIUNE

Facem totul cu pasiune și cu dorința de a experimenta noi gusturi.

GRIJA FAȚĂ DE ANGAJAȚI

Plătim corect și onest echipa noastră, reușind să avem angajați cu 20 de ani vechime.