DESPRE NOI
„Roșiile și oregano îl fac italian; vinul și tarhul îl fac francez. Crema acră o face rusească; lămâia și scorțișoara îl fac grecesc. Sosul de soia îl face chinezesc; usturoiul îl face bun. „
(Alice May Brock)
„Roșiile și oregano îl fac italian; vinul și tarhul îl fac francez. Crema acră o face rusească; lămâia și scorțișoara îl fac grecesc. Sosul de soia îl face chinezesc; usturoiul îl face bun. „
(Alice May Brock)
Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul alimentației publice, Gheorghe și Corina Ciocîrlan au administrat, de-a lungul timpului, peste cinci restaurante și două fast-food-uri în diferite orașe din România: București, Timișoara, Corabia.
ALOUETTE este restaurantul cu istoricul cel mai longeviv și apreciat. După 7 ani în inima capitalei, ALOUETTE s-a relocat, în 2020, pe malul Dâmboviței, la Asmita Gardens. Din bistro s-a schimbat în osteria și a integrat influențele gastronomiei mediteraneene într-un meniu divers și bogat.
Dacă nu ai observat până acum, deși este aproape imposibil, indentitatea vizuală a restaurantelor ALOUETTE este legată de omniprezența oului. Mai mult decât atât, în meniurile de mâncare, vei regăsi acest simbol în dreptul preparatelor care conțin… ou.
În primii săi doi ani de activitate, restaurantul ALOUETTE (din Strada Bibescu Vodă) a trecut printr-un proces de rebranding intens, până când, în 2016, cu ajutorul agenției de advertising KRAAL, a căpătat imaginea sub care se prezintă și astăzi. Ideea oului ca logo le-a aparținut celor de la agenție. La vreme respectivă, agenția a subliniat faptul că ideea oului nu s-a născut, ci era deja acolo, în chiar numele restaurantului: AlOUette…
Dar asta nu e totul. Povestea oului are semnificații mult mai profunde de-atât.
Așadar, povestea oului este una complexă, care ne poartă prin cele mai fascinante mitologii din cultura universală, iar noi ne asumăm rolul de a-i conserva semnificațiile. ALOUETTE nu este doar un bistro sau o osterie, ci un loc în care creația și creativitatea sunt niște prezențe constante. Un spațiu care celebrează, în fiecare zi, același lucru: bucuria întâlnirii dintre oameni.
Din noiembrie 2019, Michel Popa sau, cum ne place nouă să-l alintăm, Mișel, este executive chef (șef bucătar) la ALOUETTE. Născut în 1996, el este, totodată, și cel mai tânăr membru al întregii echipe.
Pasionat de la o vârstă fragedă de arta și cultura gastronomică, Mișel adoră să reinventeze rețete clasice din bucătăria internațională. Este mereu interesat ca preparatele de la ALOUETTE să întrunească două aspecte: gust excepțional și prezentare rafinată.
Spiritul tânăr al restaurantelor noastre, precum și consecvența gustului senzațional al preparatelor i se datorează lui chef Mișel.
Ne place ceea ce facem și promitem să avem mereu aceleași: