DESPRE NOI

„Roșiile și oregano îl fac italian; vinul și tarhul îl fac francez. Crema acră o face rusească; lămâia și scorțișoara îl fac grecesc. Sosul de soia îl face chinezesc; usturoiul îl face bun. „

(Alice May Brock)

ISTORIA NOASTRĂ

O AFACERE DE FAMILIE

Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul alimentației publice, Gheorghe și Corina Ciocîrlan au administrat, de-a lungul timpului, peste cinci restaurante și două fast-food-uri în diferite orașe din România: București, Timișoara, Corabia.

ALOUETTE este restaurantul cu istoricul cel mai longeviv și apreciat. După 7 ani în inima capitalei, ALOUETTE s-a relocat, în 2020, pe malul Dâmboviței, la Asmita Gardens. Din bistro s-a schimbat în osteria și a integrat influențele gastronomiei mediteraneene într-un meniu divers și bogat.

Est. 2017

POVESTEA OULUI

Dacă nu ai observat până acum, deși este aproape imposibil, indentitatea vizuală a restaurantelor ALOUETTE este legată de omniprezența oului. Mai mult decât atât, în meniurile de mâncare, vei regăsi acest simbol în dreptul preparatelor care conțin… ou.

Dar te-ai întrebat vreodată de unde a pornit această idee?

În primii săi doi ani de activitate, restaurantul ALOUETTE (din Strada Bibescu Vodă) a trecut printr-un proces de rebranding intens, până când, în 2016, cu ajutorul agenției de advertising  KRAAL, a căpătat imaginea sub care se prezintă și astăzi. Ideea oului ca logo le-a aparținut celor de la agenție. La vreme respectivă, agenția a subliniat faptul că ideea oului nu s-a născut, ci era deja acolo, în chiar numele restaurantului: AlOUette…

Dar asta nu e totul. Povestea oului are semnificații mult mai profunde de-atât.

La o scurtă documentare despre simbolistica din spatele oului, am descoperit, în Tratatul de Istorie a Religiilor, scris de Mircea Eliade, mitul oului cosmogonic. Cu alte cuvinte, această carte ne-a oferit  prijelul de a afla că în multe civilizații preistorice, protoistorice și chiar contemporane (Polinezia, India, Indonezia, Letonia, Estonia, Finlanda, Oceania, Persia, Rusia, Suedia etc.) oul simbolizează „repetarea nașterii exemplare a cosmosului, imitarea cosmogoniei”. În plus, Eliade mai precizează că „oul confirmă și favorizează învierea, care, încă o dată, nu este o naștere, ci o întoarcere, o repetiție” și că „oul garantează posibilitatea de a se repeta actul primordial, creația adică”.

Așadar, povestea oului este una complexă, care ne poartă prin cele mai fascinante mitologii din  cultura universală, iar noi ne asumăm rolul de a-i conserva semnificațiile. ALOUETTE nu este doar un bistro sau o osterie, ci un loc în care creația și creativitatea sunt niște prezențe constante. Un spațiu care celebrează, în fiecare zi, același lucru: bucuria întâlnirii dintre oameni.

ALOUETTE CHEF 

UN SEF MIȘEL

Din noiembrie 2019, Michel Popa sau, cum ne place nouă să-l alintăm, Mișel, este executive chef (șef bucătar) la ALOUETTE. Născut în 1996, el este, totodată, și cel mai tânăr membru al întregii echipe.

Pasionat de la o vârstă fragedă de arta și cultura gastronomică, Mișel adoră să reinventeze rețete clasice din bucătăria internațională. Este mereu interesat ca preparatele de la ALOUETTE să întrunească două aspecte: gust excepțional și prezentare rafinată.

Spiritul tânăr al restaurantelor noastre, precum și consecvența gustului senzațional al preparatelor i se datorează lui chef Mișel.

CE NE PREOCUPĂ

Ne place ceea ce facem și promitem să avem mereu aceleași:

INGREDIENTE ALESE

Alegem cu grijă ce ingrediente punem în preparatele noastre. Facem piața zilnic și ne procupă alimentația sănătoasă.

PASIUNE

Facem totul cu pasiune și cu dorința de a experimenta noi gusturi.

GRIJA FAȚĂ DE ANGAJAȚI

Plătim corect și onest echipa noastră, reușind să avem angajați cu 20 de ani vechime.