O AFACERE DE FAMILIE
Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul alimntației publice, Gheorghe și Corina Ciocîrlan au administrat, de-a lungul timpului, peste cinci restaurante și două fast-food-uri în diferite orașe din România: București, Timișoara, Corabia.
BISQUIT 1991-1992
S-au cunoscut în 1991, anul în care Gheorghe Ciocîrlan deschidea, împreună cu câțiva prieteni, primul său restaurant din centrul Bucureștiului.
Situat pe Bulevardul Republicii (actualul Bulevard Carol I), micul local purta numele Bisquit.
REAL 1995-1999
În 1995, odată cu fiica lor, Andreea, s-a născut și primul fast-food, Real, din orașul natal al lui Gheorghe, Corabia. La doar câțiva ani de la căderea comunismului, în orășelul oltenesc de pe malul Dunării, localnicii și oamenii din împrejurimi se înghesuiau să comande cele mai populare preparate americane: hamburger, cheeseburger și sandwich. Fast-food-ul a beneficiat și de un slogan pe măsură: Hai să fim REAL-iști!
REAL CAFE-PUB 1999-2002
În 1999, se mută definitiv în București, iar cumpăna dintre milenii îi prinde petrecând în noul lor local din Berceni: Real Cafe. La scurt timp, îl renovează și redecorează în stilul pub-urilor tradiționale engleze și irlandeze, foarte la modă în acea perioadă și, cu această ocazie, afacerea capătă un nou nume: Real Pub.
TAVERNA LA GIGI 2000-2005
La începutul mileniului trei, iau decizia de a închiria un spațiu în cartierul Tineretului, la parterul unui bloc. Restaurantele care poartă numele patronilor sunt în vogă, iar românii redescoperă gustul mâncărurilor din Balcani. Astfel, apare Taverna La Gigi. (În afară mamei, care îl poreclește, uneori, Gică, lui Gheorghe i se spune Gigi aproape de când se știe) Taverna a fost vândută, în 2005, actorului Florin Călinescu. Clienții se bucură și astăzi de celebri papanași de la Taverna La Călinescu.
KARTOFFEL 2005-2020
În 2005, cei doi părăsesc capitala pentru a lua parte la deschiderea primului mall construit de la zero din România: Iulius Mall Timișoara. După un concept împrumutat de la turci, creează Kartoffel, un fast-food în care cartofii devin, din garnitură, personaj principal, iar vedetele meniului sunt cartoful copt în coajă cu salate la alegere și papanașii cu smântână și dulceață. Kartoffel este cea mai longevivă afacere a celor doi, iar timp de 15 ani, aceasta este îmbunătățită constant, atât ca ofertă de mâncare, cât și ca brand. În 2011, Kartoffel își face apariția și pe piața din București, cu un mic stand în Auchan Titan. În 2019, după un rebranding foarte bine primit de clienți, Kartoffel The Original devine Kartoffel official friend. Fast-food-ul a fost vândut la începutul anului 2020 și funcționează și în prezent sub o altă conducere.
TAVERNERIA 2008-2010
După o pauză de trei ani de la agitația din capitală, familia revine cu entuziasm și forțe proaspete. În 2008, românii sunt înnebuniți după mâncarea italienească, iar trattoriile cuceresc piața. Dar lumea bucureșteană încă n-a uitat de tot tavernele. Așa că soții închiriază o superbă casă în cartierul Aviatorilor, pe Uruguay 11, la doar câțiva pași de Piața Charles de Gaulle și deschid un restaurant cu nume și specific hibrid: Taverneria La Gigi.
ALOUETTE 2014 – PREZENT
25 octombrie 2014, Piața Unirii, București. Inaugurarea ALOUETTE are loc într-o notă discretă și intimă. Câțiva prieteni vechi și perechi de rude apropiate degustă aperitive. Gigi sabrează o șampanie și lumea cântă „La Mulți Ani!”. Corina aduce o tavă cu flute, pe care le împarte tuturor. Ciocnesc paharele și se îmbrățișază. Privesc apoi prin pereții de sticlă care înconjoară restaurantul. Ninge în octombrie. Pe Strada Bibescu Vodă, primii fulgi sunt purtați haotic de vânt. Asfaltul cald îi topește și Andreea zâmbește tâmp. Așa începe povestea ALOUETTE, care a fost, mai întâi, o brasserie cu design provenal, iar apoi, s-a transformat într-un urban bistro.
Lasă un răspuns